Botte Pech genomineerd

De theatervoorstelling Botte Pech is 1 van de 2 genomineerden voor de Jaarprijs palliatieve zorg IMPACT.

Na een korte presentatie van 5 minuten over de theatervoorstelling op donderdag 19 oktober tijdens het Amsterdam Symposium on Palliative Care wordt de winnaar van de Jaarprijs bekend gemaakt. Duimen dus!

Anita  Maas en Marij Coolen zijn 2 (ex-)zorgprofessionals, die samen met regisseur Liesbeth Reeser een theaterstuk hebben gemaakt over (borst-)kanker en ongeneeslijk ziek zijn. Het is een origineel Nederlands product, in Eindhoven ontwikkeld. De voorstelling is uit te voeren in heel het land. Want Botte Pech raakt universele emoties en behoeften van betrokkenen bij (borst-)kanker en ongeneeslijk ziek zijn, ongeacht of het gaat om patiënten, de sociale context van de patiënt of de zorgprofessionals. Die landelijke 'toepasbaarheid' is 1 van de voorwaarden die zijn gesteld aan de inzendingen.

Invloed op palliatieve zorg

Andere voorwaarde is de mate waarin de inzending invloed heeft op de palliatieve zorg. Doordat Botte Pech op gevoelsniveau impact heeft, brengt dat bewustzijn op gang bij zorgprofessionals en andere betrokkenen. Dit leidt tot zelfreflectie op de eigen rol en op de eigen organisatie en daarmee de bereidheid om houding en gedrag aan te passen. En: de thema’s die Botte Pech bespreekt in de dialoog komen in de waan van de dag van de dagelijkse zorg- en behandelpraktijk nauwelijks aan de orde. Zij zijn echter wel van betekenis en spelen een rol in de hoofden en harten van zorgprofessionals.

Het Palliatieve Netwerk van Zorgnetwerk Midden-Brabant maakt met deze voorstelling het moeilijke onderwerp 'ongeneeslijk ziek zijn' bespreekbaar.

Andere nieuwsberichten

NAH-lotgenotencontact

Binnenkort worden er 2 bijeenkomsten georganiseerd voor mensen met NAH en betrokkenen.

Rouwcafe 28 oktober a.s.

Op 28 oktober a.s. vindt in de bibliotheek aan de Wilhelminastraat 4a in Waalwijk een bijeenkomst plaats over rouwverwerking.

Lezingencyclus 2018

Ook in 2018 organiseert Crematorium Tilburg in samenwerking met Zorgnetwerk Midden-Brabant, het Netwerk Palliatieve zorg, de lezingencyclus.

App ZorgBedMB nu beschikbaar

Kwetsbare ouderen die nog thuis wonen, hebben soms acuut extra zorg nodig.

Zorgprogramma hersenletsel beschikbaar

Hersenstichting en Zorgnetwerk Midden-Brabant hebben samengewerkt in een pilot voor invoering van de zorgstandaard met als doel om de zorg