Geslaagde matchdag vanuit Wehelpen

Twaalf vrijwilligers van Contourn de Twern, de Rabobank, ZZ Opera Consultancy en Zorgnetwerk Midden-Brabant hebben zich vrijdag 24 november een dagje ingezet om mensen te helpen die klusjes plaatsten op de site Wehelpen Tilburg.

Riny Pepels is ervaringsdeskundige want ze heeft een niet aangeboren hersenletsel. Zij is lid van de werkgroep Wehelpen. Dit is een site waar vraag en aanbod van hulp samenkomen. In eerste instantie had ze wat aarzelingen om een hulpvraag weg te zetten. Het deelnemen aan de werkgroep en het organiseren van de matchdag hebben haar over de streep getrokken.

Direct een klik
Haar eerste hulpvraag was het thuisbrengen van haar boodschappen omdat dit wat zwaar wordt. Ze kreeg al heel snel een reactie van een meneer die voorstelde om kennis te maken. Er was direct een klik en hij wil zelfs mee naar de prikpost om te zorgen dat haar bloed op tijd geprikt wordt.

Missie geslaagd
Op de matchdag zijn Connie Polak (Rabobank) en Adriana de Graaff (Zorgnetwerk Midden-Brabant) begonnen aan een twee klusjes voor mevrouw Pepels: planten vervangen en blad ruimen. Volgens haar is de missie goed geslaagd. Ze bedankte ons hartelijk met koffie en pepernoten.

Terrastegels leggen
Andere klusjes die zijn opgepakt door de andere vrijwilligers: onkruid wieden, nieuwe terrastegels leggen, een gordijnkoof van bijna 5 meter verwijderen, een bezoekje aan de kringloop en tuintjes winterklaar maken.

Andere nieuwsberichten

Lezingen Crematorium Tilburg in 2018

Crematorium Tilburg en omstreken houdt, in samenwerking met het Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Brabant, drie lezingen over sterven, verlie

Bijscholing palliatieve zorg van start

Zorgverleners bijscholen op het gebied van palliatieve zorg.

Borging van ervaringsdeskundigheid

Het Hersenletselnetwerk heeft gewerkt aan het vergroten van de betrokkenheid van de ervaringsdeskundigen.

Zet alvast in jouw agenda: data café Brein

Er staan voor 2018 weer een aantal bijeenkomsten 'café Brein' op de agenda.

Wel genomineerd, niet gewonnen

Het Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Brabant droeg de theatervoorstelling Botte Pech voor voor de jaarprijs palliatieve zorg van het experti