Geslaagde matchdag vanuit Wehelpen

Twaalf vrijwilligers van Contourn de Twern, de Rabobank, ZZ Opera Consultancy en Zorgnetwerk Midden-Brabant hebben zich vrijdag 24 november een dagje ingezet om mensen te helpen die klusjes plaatsten op de site Wehelpen Tilburg.

Riny Pepels is ervaringsdeskundige want ze heeft een niet aangeboren hersenletsel. Zij is lid van de werkgroep Wehelpen. Dit is een site waar vraag en aanbod van hulp samenkomen. In eerste instantie had ze wat aarzelingen om een hulpvraag weg te zetten. Het deelnemen aan de werkgroep en het organiseren van de matchdag hebben haar over de streep getrokken.

Direct een klik
Haar eerste hulpvraag was het thuisbrengen van haar boodschappen omdat dit wat zwaar wordt. Ze kreeg al heel snel een reactie van een meneer die voorstelde om kennis te maken. Er was direct een klik en hij wil zelfs mee naar de prikpost om te zorgen dat haar bloed op tijd geprikt wordt.

Missie geslaagd
Op de matchdag zijn Connie Polak (Rabobank) en Adriana de Graaff (Zorgnetwerk Midden-Brabant) begonnen aan twee klusjes voor mevrouw Pepels: planten vervangen en blad ruimen. Volgens haar is de missie goed geslaagd.

Terrastegels leggen
Andere klusjes die zijn opgepakt door de andere vrijwilligers: onkruid wieden, nieuwe terrastegels leggen, een gordijnkoof van bijna 5 meter verwijderen, een bezoekje aan de kringloop en tuintjes winterklaar maken.

Andere nieuwsberichten

Geriatrisch Netwerk: 'Verbinden, daar staan we voor'

Was het even stil rondom het Geriatrisch Netwerk Midden-Brabant, stil gezeten hebben ze zeker niet.

Praten over het levenseinde

Op 21 februari a.s. vindt de eerste lezing plaats van onze jaarlijkse lezingen rond het thema rouw, doodgaan en de dood.

Lotgenotencontactgroep: bijeenkomst 23 februari 2018

Op 23 februari a.s. vindt er opnieuw een bijeenkomst plaats van de lotgenotencontactgroep voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Symposium wondbehandeling groot succes

Het symposium wondbehandeling op 29 januari 2018 trok een volle aula wonddeskundigen uit de regio Midden-Brabant.

Training NAH Ervaringskracht

Een nieuwe training, een frisse wind