Komt dat zien: theatervoorstelling Drieluik Dementie

Drieluik Dementie is een gratis theatervoorstelling over ervaringen in het dagelijks leven van mensen met dementie, de positie van familie en mantelzorgers én over beeldvorming over dementie. De acteurs van KOENK spelen deze voorstelling op dinsdag 26 september in Hilvarenbeek. Komt dat zien!

Drieluik Dementie is een realistische voorstelling die herkenbaarheid oplevert, maar ook pijn en hoop. De voorstelling is bedoeld als (h)erkenning van de strijd die wordt geleverd. Het geeft een beeld van dementie en de betekenis ervan voor betrokkenen en ook juist voor mensen die er wat minder direct mee worden geconfronteerd.

Dit theaterstuk is gemaakt in opdracht van Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant. Het is al op verschillende plaatsen in Noord-Brabant opgevoerd onder regie van Koen Ketelaars. Op dinsdag 26 september is de voorstelling in Cultureel Centrum Elckerlyc in Hilvarenbeek te zien. De werkgroep Samen Zorgen van de Dementievriendelijke gemeente en De Vergeten Tuin wil ermee bereiken dat meer inwoners bekend raken met wat dementie betekent; voor degenen die het treft en voor de mensen in hun omgeving.

Kaartje reserveren
locatie: Cultureel Centrum Elckerlyc, Achter ’t Raadhuis 2, 5081 BA Hilvarenbeek
tijd: 19:30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
entree: gratis
klik hier om een kaartje te reserveren >

Hilvarenbeek dementievriendelijk
Dementie is een ziekte waar we steeds vaker mee te maken krijgen. In 2030 zijn er in Hilvarenbeek naar verwachting 400 mensen met dementie. De kans is dan ook groot dat u een keer iemand met dementie treft. Bijvoorbeeld in uw familie, bij uw vereniging, in de winkel of in het verkeer. Het is belangrijk om meer te weten over dementie om zo mensen met dementie ‘erbij’ te houden. In Hilvarenbeek zijn vrijwilligers actief in verschillende werkgroepen om activiteiten te ontwikkelen. Zoals de voorstelling in Elckerlyc en de recent geopende Dementheek. Zo zorgen we samen voor een dementievriendelijke gemeente.

Andere nieuwsberichten

NAH-lotgenotencontact

Binnenkort worden er 2 bijeenkomsten georganiseerd voor mensen met NAH en betrokkenen.

Botte Pech genomineerd

De theatervoorstelling Botte Pech is 1 van de 2 genomineerden voor de Jaarprijs palliatieve zorg IMPACT.

Rouwcafe 28 oktober a.s.

Op 28 oktober a.s. vindt in de bibliotheek aan de Wilhelminastraat 4a in Waalwijk een bijeenkomst plaats over rouwverwerking.

Lezingencyclus 2018

Ook in 2018 organiseert Crematorium Tilburg in samenwerking met Zorgnetwerk Midden-Brabant, het Netwerk Palliatieve zorg, de lezingencyclus.

App ZorgBedMB nu beschikbaar

Kwetsbare ouderen die nog thuis wonen, hebben soms acuut extra zorg nodig.