Update ZorgbedMB-app

De ZorgbedMB-app is geüpdatet met 2 nieuwe functionaliteiten. Er is nu dus een nieuwere versie beschikbaar.

De app is een initiatief van Zorgnetwerk Midden-Brabant en sinds 1 september beschikbaar. Het biedt een overzicht van de beschikbare eerstelijnsbedden in de regio. Verder is het een handig hulpmiddel om te bepalen welke zorgvorm het beste aansluit bij de zorgvraag van de patiënt. Bovendien kan de huisarts er een specialist ouderengeneeskunde of de geriater van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis mee consulteren.

Nieuwe functies
Om meer inzicht te krijgen hoe vaak huisartsen daadwerkelijk een ELV-bed nodig hebben terwijl er geen beschikbaar is, verschijnt er nu een volgend scherm als er geen bedden beschikbaar zijn. Als de huisarts dus een bed nodig heeft, terwijl er geen bed beschikbaar is, beantwoordt hij/zij die vraag bevestigend. Zo komt er inzicht in de omvang van het tekort aan beschikbare bedden. Omdat in de praktijk blijkt dat ook veel ándere mensen dan zorgprofessionals de app gebruiken, is deze vraag toegevoegd. Want alleen maar registeren hoe vaak de beschikbaarheid bekeken wordt, geeft geen correcte managementinformatie.

Daarnaast kunnen gebruikers nu het standaardaanvraagformulier ELV vanuit de app downloaden.

Updaten
Deze update wordt automatisch geïnstalleerd. Als gebruikers automatisch installeren hebben uitgezet, dan moeten zij zelf even updaten. De web-app is ook al beschikbaar. Het kan voorkomen dat gebruikers de nieuwe update op de computer nog niet te zien krijgen in verband met het cachegeheugen van de browser. De oplossing is dan om even te verversen met 'CTRL + F5' op Windows en 'CMD + R' op Mac.

Andere nieuwsberichten

Drukbezocht casuïstiekbespreking

De casuïstiekbespreking afgelopen 6 maart bij Monuta in Waalwijk was weer drukbezocht.

Geriatrisch Netwerk: 'Verbinden, daar staan we voor'

Was het even stil rondom het Geriatrisch Netwerk Midden-Brabant, stil gezeten hebben ze zeker niet.

Praten over het levenseinde

Op 21 februari a.s. vindt de eerste lezing plaats van onze jaarlijkse lezingen rond het thema rouw, doodgaan en de dood.

Lotgenotencontactgroep: bijeenkomst 23 februari 2018

Op 23 februari a.s. vindt er opnieuw een bijeenkomst plaats van de lotgenotencontactgroep voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Symposium wondbehandeling groot succes

Het symposium wondbehandeling op 29 januari 2018 trok een volle aula wonddeskundigen uit de regio Midden-Brabant.