Netwerkbijeenkomst NAH & MS

Op donderdag 15 juni was de Netwerkbijeenkomst NAH & MS in het auditorium van het TweeSteden Ziekenhuis. Een afwisselend programma en een mooie opkomst van ruim 60 gasten zorgden voor een geslaagde middag.

‘Behandeling van vermoeidheid bij MS’ & ‘Inzet van ervaringsdeskundigheid en aankomende activiteiten’
De opening van de bijeenkomst werd verzorgd door programmamanager Ivon Groot van het Hersenletselnetwerk en procesbegeleider Mirre van Oers van het MS-netwerk. De eerste presentatie ‘Behandeling van vermoeidheid bij MS’ werd verzorgd door Femke Rommers & Debbie van Ierland, GZ psycholoog en ergotherapeut bij Libra. Waarbij de focus lag op regie over je eigen energie. Hierna werd het stokje overgedragen aan Ben van den Brand, voorzitter van Stichting NAHkrachtBrabant. Hij presenteerde de ‘Inzet van ervaringsdeskundigheid en aankomende activiteiten’ Hierbij kwam onveranderd de meerwaarde van de inzet van ervaringsdeskundigen aan bod.

#Samenvoorbegrip
Er volgde een pauze met soep en een broodje waarbij voldoende tijd was om even bij te praten met iedereen. Tevens was er een hoekje ingericht vanuit het Hersenletselnetwerk voor de actie #Samenvoorbegrip. Een initiatief vanuit de Hersenstichting waarmee aandacht en begrip wordt gevraagd voor iedereen met een hersenaandoening én hun vaak onzichtbare gevolgen, zoals overprikkeling en vermoeidheid. Dit werd gedaan door het maken van foto’s met het bekende lintje van de Hersenstichting.

‘Seksualiteit & Intimiteit, wat gaat er mis en hoe pak je het aan?’ & ‘Mantelzorgondersteuning’
Na de pauze werd het programma hervat met de presentatie ‘Seksualiteit & Intimiteit, wat gaat er mis en hoe pak je het aan?’ door Melanie van Heijst, zelfstandig arts seksuele gezondheid. Aan de hand van sprekende voorbeelden werden er tips gegeven. Vervolgens was het woord aan Angelique Verschure & Mieke de Vriend, sociaal werkers met aandachtsgebied mantelzorg bij ContourdeTwern. Met hun presentatie ‘Mantelzorgondersteuning’ legden zij uit wat Mantelzorgondersteuning inhoudt en hoe deze wordt ingezet. Tot slot vertelde Mirre van Oers kort over de start van het MS-netwerk, de actuele stand van zaken en aankomende activiteiten van het MS netwerk. Waarna de bijeenkomst werd afgesloten door Ivon Groot.

Klik hier voor de presentaties.