Zelfevaluatie palliatieve zorg voor huisartsen

Een kijkje in de spiegel levert veel op


Op maandag 29 januari 2024 biedt het Netwerk Palliatieve Zorg voor de derde keer de zelfevaluatie palliatieve zorg aan.

Rob van Valderen, huisarts vertelt wat deze interactieve nascholing hem heeft gebracht:

Ik heb de Zelfevaluatie Palliatieve Zorg als zeer leerzaam en leuk  ervaren. Hoewel ik in de dagelijkse praktijk al actief bezig ben met palliatieve zorg, heb ik duidelijke verbeterpunten kunnen meenemen uit deze avond.

Qua voorbereiding is het even wat werk, maar dat betaalt zich tijdens de avond ruimschoots terug. De zelfevaluatie helpt je, door middel van een aantal opdrachten, om zicht te verkrijgen op hoeveel palliatieve patiënten er in de praktijk zijn en hoe goed deze in beeld zijn. Vervolgens neem je een aantal casussen van de afgelopen tijd onder de loep en kijk je naar wat er goed is gegaan en wat er beter kon. Hier werd me duidelijk dat, hoewel ik dacht dat dit bij iedere patiënt goed geregeld was, er toch regelmatig nog een overdracht naar huisartsenpost ontbrak of dat de huisartsenpost geen toegang had tot het dossier. Ook bleek er af en toe geen advanced-care-planning te zijn gedaan. Duidelijke verbeterpunten om mee aan de slag te gaan.

Tijdens de avond neem je onder leiding van een kaderarts palliatieve zorg in een kleine intervisiegroep de opdrachten door, waarbij er ruimte is voor verdieping en het delen van ervaringen. Hierdoor kun je profiteren van de inzichten van de deskundige, maar ook leren van elkaar. Al met al een fijne bijeenkomst die zowel de beginnende als de ervaren huisarts verder op weg helpt!

Aanmelden kan via:


PrimaCura

Let op: er zijn maar 12 plaatsen beschikbaar.

Wanneer:
Maandag 29 januari 2024
19.30 uur aanvang
21.30 uur einde

Waar:
Scholingsruimte  Zorgnetwerk Midden-Brabant
Hasseltveste, Dr. Deelenlaan 9, Tilburg