Festival Doodgewoon een succes!

Op zaterdag 28 september 2024 bezochten ca 750 mensen Festival Doodgewoon in het centrum van Tilburg. Een festival georganiseerd door het Netwerk Sterven en Rouw Midden-Brabant met als doel de dood op een laagdrempelige manier bespreekbaar te maken. Het zou immers doodgewoon moeten zijn om hier met elkaar over te praten. Bijvoorbeeld of je begraven of gecremeerd wil worden. Welke liedje ze op jouw begrafenis moeten draaien. En of je een plakje cake bij de condoleance wil of liever een stevige borrel.

Met een afwisselend programma van muziek, theater, inspirerende lezingen en workshops werd jong én oud uitgenodigd om na te denken en te praten over de dood. De dag werd afgesloten met de première van het Tilburgs Requiem in Concertzaal Tilburg. 

Ook Omroep Brabant was present en schreef een mooie sfeerimpressie. Op de website van het Netwerk Sterven en Rouw vind je een foto impressie en meer informatie over het programma.

Het festival werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Stichting Crematorium voor Tilburg e.o. en Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Brabant