Overdracht regionaal ACP project

De implementatie van Advance Care Planning (ACP) vraagt een lange adem in de volle breedte van de regionale zorgsamenwerking. Met de overdracht van het project van Samendraads naar ZMBR bouwen we verder aan structurele verankering van ACP in de regionale zorg voor kwetsbare mensen.

Advance Care Planning (ACP), ook wel proactieve zorgplanning genoemd, is een proces waarbij de zorgvrager (bij voorkeur samen met een naaste) zijn of haar wensen, doelen en voorkeuren voor zorg en behandeling in de laatste levensfase bespreekt en vastlegt samen met een zorgverlener. De mens achter de zorgvrager staat hierbij centraal. ACP is een dynamisch en cyclisch proces van vaak meerdere gesprekken.

Onder de noemer van Samendraads, is een transmurale werkwijze ontwikkeld voor ACP en is in de zomer van ’23 gestart met de implementatie van deze werkwijze. Hulpmiddelen voor de implementatie zijn te vinden in de regionale toolbox www.acptoolbox.nl

Met de deelnemende organisaties: ETZ, PrimaCura, De Wever, Thebe, Mijzo, ’t Heem, en De Leyhoeve is een regionaal kernteam gevormd dat de implementatie de komende tijd verder zal ondersteunen en faciliteren.  

Voor meer informatie en het volgen van de ontwikkelingen de komende tijd verwijzen we graag naar onze nieuwe website.

Voor vragen of suggesties kan contact worden opgenomen met Inge van den Borne (projectleider) via inge@ingevandenborne.nl