Regionale Coördinatie Functie MB

In de regio Midden-Brabant is er de Zorgbed MB app die een belangrijke verbindende schakel op de capaciteit en doorstroom van patiënten en cliënten tussen zorgorganisaties als het ETZ, de huisartsen en de VVT organisaties is.

Een app waarin 24/7 een triage voor een tijdelijke intramurale voorziening kan worden gedaan, telefoonnummers te vinden zijn voor consultatie van een SO/Geriater/Psychiater en de capaciteit kan worden ingezien van GRZ/ELV in de regio en de capaciteit van de aangesloten thuiszorgorganisaties.

Deze app fungeert als front office in de Doorstroom in de regio Midden-Brabant en ondersteunt de verwijzers in het vinden van de juiste oplossing voor een patiënt/cliënt.  

Eind 2024 start een experiment van 6 maanden om een Bemande Backoffice Verwijzers te realiseren, in de infographic ‘huisartsenlijn’ genoemd, om verwijzers te ondersteunen indien de oplossing niet voorhanden is via de Zorgbed App Midden-Brabant. De casuïstiek die verwijzers aanmelden, wordt in deze periode geanalyseerd om hiermee de bestaande reguliere processen te kunnen verbeteren.

Belangrijk uitgangspunt in de Doorstroom in de regio is dat zo veel als mogelijk de oplossing voor hulpvragen in de eigen thuissituatie wordt gezocht, in afstemming met de wijkverpleging en partners in het sociaal domein.